ITM: tenni kell a környezetvédelemért!

A kormány álláspontja szerint a környezetvédelemért és a klímaváltozás ellen cselekedni kell, vannak olyanok azonban, akik csak beszélnek ezekről – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) parlamenti és stratégiai államtitkára.

Az államtitkár elmondta, “mi azt gondoljuk, hogy az üres beszéd, a csak és kizárólag kommunikációs célú megmozdulások lerontják ennek a témának a komolyságát”. Hozzátette, nem arra van szükség, hogy nagy vitákat tartsanak a témában, vagy vészhelyzetet emlegessenek, hanem cselekedni kell és felhívni az emberek figyelmét arra, hogy mindenkinek van egyéni felelőssége a saját környezetéért, és van kormányzati, illetve önkormányzati felelősség is.

A kormány ezért különböző stratégiákat, illetve klímavédelmi akciótervet fogadott el, amely nyolc pontban foglalja össze, hogy milyen lépések szükségesek – mondta.

Kitért arra is, ahhoz, hogy tiszta országot, jó levegőt és élhető környezetet tudjanak teremteni, olyan energiarendszerre van szükség, ami olcsó és környezetbarát. Erről szól a paksi atomerőmű bővítése, illetve a Mátrai Erőmű átalakítása.

Kapcsolódó cikkek