A világhálón zajlott idén a Föld órája

föld

A digitális térben zajlott idén a Föld órája, a Természetvédelmi Világalap (World Wildlife Foundation, WWF) március utolsó szombatjára idén is megrendezte az eseményt – közölte a WWF Magyarország.

Az akció során számos nagyvárosban és kistelepülésen egy órára lekapcsolták a közterületek és épületek díszkivilágításait, valamint otthonukban a villanyt az emberek, így kifejezve elkötelezettségüket a bolygó megóvása iránt.

A világ legnagyobb önkéntes akciójához Magyarországon több vidéki város mellett hagyományosan Budapest is csatlakozott, ezért egy órára elaludtak a főváros fényei – olvasható a közleményben.

“A koronavírus-járvány kellős közepén a Föld órája a szolidaritás pillanatát is jelzte a bolygó számára: a közösségek világszerte összefogtak és eseményeiket digitálisan szervezték meg. Az idei Föld Óráját a WWF is az online térbe helyezte át” – olvasható a közleményben.

A WWF Magyarország arra kérte az embereket, hogy március 28-ától egy – vagy akár több – vállalással álljanak ki a bolygó megóvása mellett, fogalmazzák meg, mit fognak másképp tenni az életükben a természet védelme és a fenntarthatóság érdekében, ha majd újra visszatér az élet a normál kerékvágásba.

A szervezők arra kérték az embereket, hogy vállalásukat nyilvános posztként osszák meg a közösségi felületeken a #földórája2020, #earthhour2020 és #másképpfogom megjelöléssel. A kezdeményezéshez, amelyhez ismert emberek is csatlakoznak, a foldoraja.hu oldalon is lehetett kapcsolódni.

A Föld órája eredetileg azzal a céllal indult 2007-ben Ausztráliából, hogy az éghajlatváltozásra és annak negatív hatásaira irányítsa rá a figyelmet. Tavaly több mint 180 ország vett részt az figyelemfelhívó akcióban.

Kapcsolódó cikkek