Madarak és fák napja: online erdeiiskola-sorozat indult

Online erdeiiskola-sorozatot indítottak az állami és magán erdőgazdaságok; a május 10-én, a Madarak és fák napján elkezdett széria első videójában a madarak és fák kapcsolatáról volt szó. A sorozat videói az erdőgazdaságok Facebook-oldalain és az Országos Erdészeti Egyesület Youtube-csatornáján érhetők el – közölte az Agrárminisztérium.

Mint írták, a rendhagyó erdei iskolai foglalkozások célja, hogy a gyerekek a jelenlegi helyzetben is részesülhessenek a természet tavaszi ébredésében, elsajátíthassák a környezettudatos gondolkodás alapjait, valamint segítséget nyújtsanak a pedagógusoknak a digitális oktatásban.

A sorozat első videójában a madarak és a fák kapcsolatát mutatja be a Pilisi Parkerdő Budakeszi Vadasparkjának erdőpedagógusa. A Madár konyha a fákon és a fák körül című foglalkozást vasárnap, a Madarak és fák napján teszik közzé az Országos Erdészeti Egyesület Facebook-oldalán.

A tervek szerint a tanév végéig naponta egy-egy, 15-20 perces online ismeretterjesztő anyagot megosztanak az interneten. Az erdőpedagógusok és erdészeti szakemberek által összeállított programban szó lesz többek között a nyomolvasásról és nyomkeresésről, gyógynövényismeretről, a fákról és az erdei vizek útjáról.

Megtanulhatnak a gyerekek papírból fecskét hajtogatni, megismerkedhetnek a madárgyűrűzéssel, valamint az év fájával és madarával. A videók mellett az erdőgazdaságok megoldandó feladatokat, rejtvényeket, egyéb erdei iskolai tartalmakat is feltöltenek a saját közösségi oldalukra.

Az erdőgazdálkodások Facebook-oldalain és Youtube-csatornáin keresztül az érdeklődők virtuálisan ellátogathatnak a környékük erdeibe is.

Az erdei iskolákat az erdőgazdaságok honosították meg Magyarországon, és ma már országszerte negyven intézményben évente több mint százezer gyermeket oktatnak a természet tiszteletére.

Kapcsolódó cikkek