Lebukott két balatonszabadi környezetszennyező

Gratulál a polgármester

Rendőrségi eljárás is indul ellenük és a szemételszállíttatást is megfizetteti a város a két balatonszabadi szemetelővel, akiket a múlt héten értek tetten a városőrök. A hatékony felderítést megköszönte Lengyel Róbert siófoki polgármester.

Ahogyan a siofoki-hirek.hu megírta, platós traktorról borította a zöldbe szemetét, zömmel építési hulladékot a két férfi, akiket tetten értek a városőrök.

„Szabadifürdő városrészben, a városőrségünk egyik járőrpárja, Barkóczi Márk és Barna Tibor, tetten értek két Balatonszabadi faluból érkezett fiatalembert, akik épp az egyik erdős területünkön borítottak le egy traktorkocsinyi bontási hulladékot, egyéb ramatyot – írta ma Facebook-oldalán siófok polgármestere. – Az illegális szemétlerakás országosan, de itt nálunk is óriási probléma, az erdőkbe kihordott mocsok pedig még ennek az egésznek is a legalja. A tettenérés pedig ritka…”

A két intézkedő városőr jutalomban részesült. A polgármester arról is tájékoztatott: sem a traktoron, sem pedig annak kocsiján nem voltak hatósági jelzések, így nem csak a város folytat eljárást ellenük az illegális hulladéklerakás okán, hanem a rendőrségen, közlekedési szabálysértés miatt is eljárást kezdeményeznek velük szemben.

Kapcsolódó cikkek