Siófokon már két helyen is leadható a használt sütőolaj

OILplan 800

Siófok Város Önkormányzata megállapodott a Biotrans Környezetirányítási és Hulladékgazdálkodási Kft.-vel, hogy a társaság használt sütőolaj begyűjtését szolgáló tartályokat helyezzen el a városban.

A 800 literes gyűjtőedényeket a Koch Róbert u. 15. és a Dózsa Gy. u – Bajcsy-Zs. u. kereszteződéshez helyezték ki.

Az OILplan 800 gyűjtőtartályt kifejezetten arra tervezték, hogy a háztartásokban képződő használt sütőolajat pet palackban, befőttes üvegben, vagy eredeti csomagolásban gyűjtsük a tartályba. A tartály anyaga PEHD-ből készült, amely ellenáll a zord időjárási körülményeknek és olajoknak. Az OILplan 800 egyik nagy előnye, hogy a bedobónyílás a gyűjtőtartály tetején található. Akár ötliteres petpalack is elhelyezhető így a tartályban!

Egyetlen liter használt sütőolaj egymillió liter ivóvizet képes fogyasztásra alkalmatlanná tenni. A városi csatornahálózatba kerülve dugulásokat okoz, a szennyvíztisztítókat sem kíméli. A földbe kerülve tönkreteszi az talajflórát, elégetve rákkeltő füstöt bocsát ki. A szelektíven gyűjtött anyag 100 százalékban újrahasznosul, mivel előkezelés után bioetanol készül belőle.

Kapcsolódó cikkek